• Turistický krúžok

          • Turistický krúžok zahájil v nedeľu 1.10.2023 svoju činnosť výletom na Jánošíkove diery. Spolu s deťmi a  veselými rodičmi sme vyrazili z obce Biely Potok, po Nových dierach sa premotkali ku salašu, aby sme po prestávke mohli vyraziť späť Dolnými dierami k autobusu. Všetci sme si turistiku  v krásnom počasí užili a už teraz sa tešíme na ďalší pochod.

          • Deviatacká cykloturistika

          • V rámci telesnej výchovy vyrazili naši deviataci na cyklovýlet k Stanovej skale. S malými prestávkami zdolali viacero kopcov až sa napokon dostali do cieľa. Odmenou im bola krásna príroda a skala, o ktorej sa čo to dozvedeli.

             

          • Aranžovanie na technike

          • Na hodine techniky sa naše šikovné piatačky učili aranžovať kvety, zeleninu, ovocie a všetko čo ponúka jeseň v prírode.  Vďaka ich tvorivosti máme pekne vyzdobený vchod do budovy 2. stupňa. 

            Jeseň pani bohatá, farbí listy do zlata.

          • Veľkí malým, malí veľkým...

          •       Zažil to už azda každý človek. Ten pocit, ktorý máte keď idete niekam, kde to nepoznáte. Čo Vás napadne ako prvé? Možno strach, skľúčenosť, nervozita,...

            Aké by to bolo fajn, keby Vás vtedy niekto chytil za ruku a povedal: „Poď, ja ti to tu ukážem, nemáš sa čoho báť!“

                   A tak sa aj stalo! Naši najstarší a najskúsenejší žiaci deviatych ročníkov si vzali prváčikov pod svoje ochranné krídla a spoločne strávili kvalitný čas. Previedli ich po škole, poukazovali všetky „tajné“ zákutia, porozprávali sa, poobjímali, skamarátili. Strach a nervozita pomaly opadli. Vystriedali ich priateľstvo a príjemný pocit, ktorý pretrváva aj po tomto stretnutí.

                   Tento deň nám naozaj všetkým veľa dal, malým i veľkým!

             

            Výchovná poradkyňa

          • Rovesnícke vyučovanie

          •      Na našej škole je už takým zvykom, že nielen učitelia, ale aj žiaci môžu viesť vyučovaciu hodinu. Tak tomu bolo aj v mesiaci september, kedy naši najstarší, deviataci, prišli a strávili čas s našimi piatakmi, ktorí sa na druhom stupni ešte len udomácňujú.

                 Prechod z prvého stupňa na druhý býva poväčšine náročný  - zrazu je na každej hodine iná pani učiteľka, prídu noví spolužiaci, učivo je náročnejšie a je ho viac, na chodbách je väčší ruch.  A tým pádom prichádza aj strach z nového, neznámeho.

                 Aby sa piataci lepšie začlenili, prekonali bariéry a nástrahy z nepoznaného, pomohli im v tom deviataci. Spoločne so školskou psychologičkou a výchovnou poradkyňou zorganizovali rovesnícku hodinku. Počas stretnutia sa žiaci vzájomne predstavili a rozdelili sa do skupiniek. Každú skupinu piatakov mal pod palcom vždy jeden deviatak. Piataci sa neostýchali a pýtali sa na všetko, čo ich zaujímalo. Zahrali si aj spoločenské hry, ktoré myslím, ich vzťah viac utužili. Spoločne prišli aj na pár nápadov na aktivity, ktoré by sme mohli uskutočniť na ďalšom spoločnom stretnutí.

                Tak milé deti, máte sa na čo tešiť!

             

            Výchovná poradkyňa