• Beseda o ochrane zvierat

          • Viete, kto je ombudsman? Ombudsman je inými slovami verejný ochranca práv. A viete, že aj
            zvieratá majú svojho ombudsmana? To sme my nevedeli, a preto sme radi prijali ponuku besied
            (prednášok), ktoré v našej škole realizovala odborná lektorka v rámci projektu Detský zvierací
            ombudsman
            . Cieľom tohto projektu je prebudiť v deťoch empatiu a lásku k zvieratám, oboznámiť ich
            so správnou starostlivosťou o ne a so zásadami ochrany zvierat z morálneho aj právneho hľadiska.
            V piatok (12. 4.) sa lektorka téme venovala v 7. A, 8. A a 8. B triede, v máji sú naplánované besedy aj
            pre žiakov 7. B, 9. A a 9. B triedy.

          • Vesmír očami detí

          • Potešilo nás, že práce našich žiakov poslaných do 39. ročníka súťaže Vesmír očami detí zabodovali. Na chodbe ZUŠ Karola Pádivého v Trenčíne môžete vidieť viacero výkresov našich žiakov z 1. aj 2. stupňa. Spomedzi 554 výkresov, ktoré do regionálneho kola v Trenčíne prišli, boli vybrané a ocenené aj výtvarné dielka Adely Koncovej a Tobiasa Trúsika z triedy 5.B. Ich výkresy postupujú do celoslovenského kola.

            Dňa 12. 4. 2024 sa títo žiaci zúčastnili na slávnostnej vernisáži a následne na tvorivej dielničke. Aby ste pri tom mohli byť aj vy, tu je niekoľko fotiek.

          • O včielkach so včelármi

          • Na prvouke sa v tomto období druháci venujú téme o živočíšnych spoločenstvách. V učebnici je to síce jarná téma, ale deti z 2.A sa venovali včeličkám zaujímavým spôsobom už dávnejšie. Poďme si trochu zaspomínať, veď život včiel je inšpiratívny v každom ročnom období.. 

            V posledný novembrový deň nás navštívili zanietení včelári z OZ Včela Trenčín. Včelársky workshop pre deti našim deťom sprostredkovala Mgr. Anna Vraždová z Trenčianskeho osvetového strediska v Trenčíne. 

            Tety a ujo  porozprávali deťom o výnimočnosti včielok, ukázali im ako funguje život v úli i pomôcky pre včelára. Výsledok práce včiel aj včelárov deti spoznávali v podobe chutného medu a z plátov vosku si vyrábali sviečky. Keďže bol čas adventu, nechýbala "škola zdobenia medovníčkov".   

            Atmosféra netradičného vyučovania je citeľná z fotodokumentácie - radosť mali deti i dospelí. (MM)

          • Učíme sa cez zážitky

          • Žiaci ôsmych ročníkov v stredu 10. apríla navštívili Uhrovec. S touto obcou sú späté mená veľkých osobností našich národných dejín - Ľudovít Štúr a Alexander Dubček. Každý žil v inom storočí a predsa sa narodili na tom istom mieste. Spája ich nielen rodisko, ale aj rodný dom tejto malebnej obce.

          • Kurz korčuľovania

          • My, druháci a tretiaci sme sa 8-12.4.2024 zúčastnili týždňového kurzu korčuľovania na Zimnom štadióne Mariána Gáboríka pod záštitou Svet očami detí o.z. Niektorí sme stáli na korčuliach prvýkrát, iní sme sa vo svojich korčuliarskych zručnostiach zdokonalili vďaka trénerom, formou hry a zábavných aktivít. Navštívili sme múzeum Dukly Trenčín a v posledný deň nás prišli pozrieť Mackovia na korčuliach, ktorí nás za celotýždňové úsilie odmenili diplomami, medailami a dostali sme aj niečo pod zub. Bolo to super a sme vďační za možnosť zúčastniť sa tejto skvelej aktivity.

          • Farský detský zbor

          • Farnosť sv. Martina Trenčianska Turná dáva na známosť, že už tento piatok - 12.4. 2024 sa o 16:45 na fare uskutoční prvý nácvik detského zboru, ktorý bude spevom doprevádzať rodinnú svätú omšu o 18:00 v kostole. Tešíme sa na každého! 
            Info a kontakt - na plagátiku. 

          • Úspešný recitátor

          • Sme pyšní, že MARKO CEBO zo 4. A triedy so cťou reprezentoval našu školu na OKRESNOM KOLE 70. ročníka recitačnej súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN, ktoré sa konalo 4. apríla v priestoroch ZŠ s MŠ Jána Smreka v obci Melčice-Lieskové.

          • Veľkonočný dobročinný bazár

          • V stredu 27. marca sa konal náš tradičný Veľkonočný dobročinný bazár.

            Ďakujeme všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli pri jeho realizácii. Všetkým, ktorí vyrábali veľkonočné dekorácie v škole alebo doma, priniesli do predaja knižky alebo hračky, vypekali medovníčky, priniesli si peniažky a nakupovali a aj tým ktorí tržnicu zorganizovali.

            550,-€, ktoré sme takýmto predajom získali, sme odovzdali nášmu malému kamarátovi Riškovi Fidlušovi na pomoc v jeho liečbe a rehabilitácii.

            ĎAKUJEME, že ste ukázali kus svojho dobrého srdca!

            PS: Uvedené zábery vznikli ešte pred otvorením tržnice. Skôr, než ich zmietla prívalová vlna záujemcov. To nás teší.

          • Veľká noc predo dvermi

          • Šikovné dievčatá z 5. A a 5. B. v škole plstením vyrobili veľkonočné ozdoby, doma zhotovili veľkonočné vajíčka, ktoré v škole dozdobili. Vchod druhého stupňa vďaka dievčatám  pripomína veľkonočnú atmosféru, veď Veľká noc je už za dverami.